fredag 6. juli 2012

Månedens gjesteblogger: ALF ØRJAN ØGLÆND

Månedens gjesteblogger kommer helt fra Argentina. Alf Ørjan Øglænd, egentlig fra Bryne, men bor nå store deler av året i Argentina.


Alf Ørjan skriver:
Jeg liker godt historien om familiens snart voksne sønn, som under et famileselskap blir spurt om hva han driver på med om dagene. Den litt selvgode ynglingen svarer på onkelens spørsmål at han er en eksperimentell fotograf.“Ah, interessant. Hva slags kamera bruker du da?” repliserer onkelen. “Å, jeg tar bilder uten kamera” svarer den unge fotografen.Historien beskriver godt hva jeg driver med. Oftest tar jeg bilder uten kamera. Hvor enn jeg befinner meg i verden, så kan jeg ikke styre impulsene mine fra å komponere bilder, ta utsnitt, måle lyset og når øyeblikket er der; Klikk-klikk-klikk og bildet er festet til netthinnen og lagra i hjernebarken.Ute med kamera er en annen historie, det kan helt sikkert John skrive under på. Vi har sammen subba mil etter mil i blaut snø opp til halsen i Jørpelands-heiene. Ellers har jeg vært litt lågt men mest høgt. Noen ganger har jeg ramla ned, bokstavelig talt, men har blitt behørigt sammensydd.

Akkurat nå har jeg endelig klart å klamra meg fast til 2400 meter over havet i Andesfjellene. Stedet heter Purmamarca og ligger litt nord for byen Salta i nord-vest Argentina. Landsbyen er et resultat av Inkaenes vandringer over Andesfjellene. Den ligger idyllisk til, har fargerike fjell og elva som renner gjennom dalen gir grunnlag for dyrking av  vin, mais, fersken og andre frukter.
I august kommer jeg til Norge, så da er jeg klar for foto-turer og koselig lag. Kontakt meg på Facebook;

Om bildene: Jeg har lagt ved bilder fra Norge, Egypt og Argentina, tre land som jeg liker godt. Tema er menneske og lokal-miljø. Mot slutten dreier temaet seg mot mytologi, noe som jeg har lyst å jobbe med fremover.Ha en inspirasjonsfull sommer alle foto-venner!

-alf ørjan øglænd- (alfred – utenfor norges grenser)

Fikk bare lyst til å tilføye litt angående turen i Jørpelands-heiene som Alf Ørjan nevner.
2 trente Brynefotografer og jeg på tur. Fottur i dyp snø er ikke kroppen min laget for, det er heller ikke å anbefale. Først gikk Alf Ørjan deretter  Rolf , bak de kom en røykende Sandnesfotograf pustende og pesende. Mat hadde jeg ikke med. Heller ikke noe å drikke, men fotostativet skulle jeg absolutt dra med meg. Etter hvert ble jeg sulten, tørst og trett og det forbaskede stativet hadde jeg mest lyst til å kaste rett i fjellveggen. Det er en tur jeg aldri kommer til å glemme, men nå noen år etterpå er det et morsomt minne.
John

          Her følger Alf Ørjan sine bilder:

                                                                                   Briksdalsfossen


         Carmen and river


           Cairo


          Luxor


Woman, donkey and goat


Salinas solo


Purmamarca after rain


Cachi valley with falcon


Gauchos


La Cienega


Candela
2 kommentarer:

 1. Min Facebook adresse er:

  https://www.facebook.com/alfred.oglaend

  SvarSlett
 2. Hei Alf Ørjan,
  Kan vi få email adressen din? Vi er hos far din og har noe å fortelle deg.

  mvh Arnulf Søyland

  Arnulf.soyland@kleppnett.no

  SvarSlett