lørdag 5. juli 2014

 

ISLAND

NOTES FROM THE ROAD

DAG 1: STAVANGER - REYKJAVIK 

 
                                                                                                                                   
                                                                                                                                  Foto: Geir Einarsen

I fjor var  "Guttaboys" (Thomas Sirevåg, John Sirevåg og Oddvar Johnsen) på sin 5. tur til Ekstremsportveko på Voss. En av kveldene vi satt utfor teltet på festivalcampen diskuterte vi om det ikke snart var på tide å finne på noe nytt. Etter et par ankerdrammer kom det høyt og tydelig fra Oddvar: ISLAND. Etter et par glass til var vi alle enige om at Island var drømmen. Et par uker etter vi kom hjem fra Voss ble forslaget nok en gang diskutert.  Drømmen begynte å gå over til virkelighet. Litt forsiktig planlegging begynte, flybilletter ble bestilt. Mer planlegging, bil ble bestilt. Enda mer planlegging, et par netter på hotell i Reykjavik ble bestilt. Vi var klar til vår første Islandstur. Det kjedelige var at avreisen ikke var før om 6 måneder. I mellomtiden hentet vi inn mange gode tips fra andre fotografer som hadde vært på Island tidligere.
 
 
Endelig kom dagen, 20. juni, og vi er klar til våres drømmetur.
 
 
Vi klarte ikke å vente til vi landet før fotografering begynte. Noen bilder fra "loftå" måtte vi ha.
 
 
Under innflyingen ble det åpning i skydekket. Her tror jeg at jeg var så heldig å få med både Vatnajøkull og ned til høyre Jøkulsarlon.   
 
 
Kjekt å komme til et land som ønsker oss velkommen hjem.
 
 
Bilen stod klar til oss og som avtalt var også telt og liggeunderlag på plass.
Med denne 4 hjulstrekkeren gikk turen bra. Vi kjørte 150 mil, av disse ca 40 mil på grusvei. Vi kjørte over 25-30 elver uten problem. Det er påbudt med 4 hjulstrekker på flere av grusveiene. Et annet tips er at prisene på leie av bil varierer mye. For denne bilen betalte vi 7000,- norske kroner for 12 dager. Et annet tips er at ser du en bensinstasjon så fyll opp tanken med en gang, det kan være mange mil til neste.
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar