søndag 6. juli 2014

ISLAND

NOTES FROM THE ROAD: DAG 5
LANDMANNALAUGUR - KIRKJUBÆJARKLAUSTUR

Vi våknet opp i teltet kalde og våte. Hele natten hadde det regnet. Vi bestemte oss fort for å finne en seng til natten.
 
 
Det ble en grå og regnfull dag.

 
På vei F 208 ut fra Landmannalaugur kjørte vi over mange elver. I begynnelsen syntes vi det lagte litt ekstra  spenning på turen. Vi filmet og fotografert de 3-4 første. Etter det ble det en vane og vi kom  helt ut av tellingen på hvor mange vi passerte.
 
Selv om regnet høljet ned måtte vi få tatt noen bilder.
 
Igjen måtte vi ut av bilen og få tatt noen bilder i regnet.  
 
Etter noen mil på grusvei i pøsregnet begynte det å vise på bilen og bilvinduene. Nå begynte også bensinnålen å nærme seg faretruende tom tank. Det begynte å bli vel spennende om vi gikk tom for bensin her inne på den øde veien.
 
 I Kirkjubæjaklaustur (tror det ble riktig skrevet) var vi heldige og fikk vi rom på et guesthouse. Nå skulle det bli godt med en dusj og en seng. Vi måtte også benytte anledningen til å laste inn minnekort på pc'en. Batterier m.m. måtte lades. Bildet viser en del av kamerautstyr, pc og andre dubbeditter bare til Oddvar. I tillegg var vi to til som hadde minst like mye med oss. Det er ikke rart at det ble kamp om stikkontaktene.  
Bensinstasjon fant vi heldigvis også i Kirkjubæjaklaustur (tror det ble riktig denne gangen også). Som nevnt tidligere ser du en bensinstasjon så fyll opp tanken. Den ene veien vi kjørte på forleden dag stod det et skilt med 237 km til nærmeste bensinstasjon. Det hjelper ikke mye hvis tanken begynner å bli tom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar