torsdag 10. juli 2014

ISLAND

NOTES FROM THE ROAD: DAG 9
VI TOK EN DAGSTUR, MEN ER IKKE HELT SIKRE PÅ HVOR VI VAR.

Til nå var vi godt fornøyd med planlegging av turen vår. På Vik hadde vi satt av 2 døgn. Her skulle det fotograferes lange svarte sandstrender, klipper ute i havet og ikke minst hadde vi planer om å bruke noen timer på Lundefugl. Det viste seg at det var lite Lunde. Reirene var også bygget i bratte klippevegger, den var derfor vanskelig å komme tett innpå. Vi fant ut at vi ikke kunne bruke en hel dag bare på å fotografere svarte sandstrender, på sparket bestemte vi oss derfor til å ta en dagstur. Vi kjørte inn på vei 210, videre en stund på 208. Etter det er vi ikke sikre på hvor vi kjørte. Veiene er ikke inntegnet på kartet, men det gikk bra. Etter noen mil på på grusvei, flere kilometer på svart lavakull, over 7-8 elver var vi 6-7 timer senere ute igjen på vei nr 1.
 
Vi kjørte flere kilometer på svart aske fra tidligere vulkanutbrudd. Vi er i nærheten av Eyafjellsjøkull som hadde utbrudd i 2010, asken er kanskje fra det utbruddet?
 
Veien gikk over 7-8 elver.
 
Form å farge.
 
Igjen så opplever vi noen intense farger.
 
 
 
Plutselig åpnet denne grønne dalen seg i den sorte lava asken.
 
Linjer, form og farge.
 
Måtte bare ta bilde av bilen i den sorte asken.
 
Da vi ikke vet hvor vi kjørte, vet jeg heller ikke hvilken isbre dette er. Men vi var i nærheten av Myrdalsjøkull, derfor tror jeg dette er bilde av den. 
 
Etter å ha kjørt litt på vei nr 1 svingte vi ned til Hjorleifshøfdi.
 
På kvelden fortsatte vi fotograferingen på Vik.
 
Fra Vik.

Vi kom ikke kom helt nærme Lundefuglen, men vi fikk tatt noen bilder av de.
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar